«Η ΒΑΣΙΛΙΣΣΑ ΤΟΥ ΧΙΟΝΙΟΥ»

του ΧΑΝΣ ΚΡΙΣΤΙΑΝ ΑΝΤΕΡΣΕΝ στο ΘΕΑΤΡΟ ΑΚΡΟΠΟΛ

ΘΕΑΤΡΟ ΑΚΡΟΠΟΛ

«Η ΒΑΣΙΛΙΣΣΑ ΤΟΥ ΧΙΟΝΙΟΥ» του ΧΑΝΣ ΚΡΙΣΤΙΑΝ ΑΝΤΕΡΣΕΝ

Υπάρχει άνθρωπος μικρός ή μεγάλος που να μην ξέρει το Χανς Κρίστιαν Άντερσεν;

Είναι αυτός που με τα παραμύθια του ζέστανε τα κρύα στρώματα, παρηγόρησε, χαροποίησε και απάλυνε τα μοναχικά βράδια εκατομμυρίων παιδιών, νανουρίζοντάς τα.

Εφέτος, το Δεκέμβριο του 2023, στο ιστορικό  Ακροπόλ ανεβαίνει το πιο αγαπημένο  παραμύθι του συγγραφέα παγκοσμίως. Το κλασικό αριστούργημα των Χριστουγέννων:

«Η βασίλισσα του χιονιού».

Η σκηνή του Ακροπόλ μετατρέπεται σε χριστουγεννιάτικο θεατρικό τοπίο με πλούτο σκηνογραφικό, μουσικό και χορευτικό.

Κοστούμια εποχής, χριστουγεννιάτικες άμαξες, παλάτια, κούκλες μπαλαρίνες, πουλιά, τυμπανιστές, ακροβάτες μεταφέρουν τις καρδιές μας σε Χριστούγεννα που όλοι ονειρευόμαστε!                                

Η σκηνοθέτις Ειρήνη Ιακώβου καταφέρνει για άλλη μια φορά να αγγίξει με ζεστασιά τις καρδιές των παιδιών.  H σκηνοθετική της εκδοχή θάλπει, τέρπει, διδάσκει και ενθαρρύνει τους μικρούς θεατές στη δύναμη του καλού.

Βοηθός στην επιτυχία της παράστασης είναι η σοφή επιλογή του συνθέτη Θωμά Καραχάλιου με μικρά αποσπάσματα από τις πιο γνωστές μουσικές του κόσμου, που κορυφώνουν τα συναισθήματα.

Οι δε, εμπνευσμένες χορογραφίες της Σμαρώς, καθώς και οι ερμηνείες του εκλεκτού δεκαμελούς θιάσου, συμπληρώνουν την ομορφιά της παράστασης.

Όσες φορές και να δει κανείς το έργο μας δε θα το χορτάσει. Σαν μια ταινία απ’ τον παλιό ελληνικό κινηματογράφο που θα φωτίσει, με τρόπο ευαίσθητο όσο και πρωτότυπο, τις εορταστικές μέρες των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.

ΜΕ ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ…

Οι μικροί Κάι και Γκέρντα ακούνε από τη γιαγιά την ιστορία για την βασίλισσα του χιονιού όταν ο Κάι αμφισβητεί τη δύναμη της. Τότε εκείνη παγώνει την καρδιά του, κάνοντάς τον να βλέπει μόνο την άσχημη πλευρά των πραγμάτων και τελικά τον παρασύρει, σκλάβο στο παγερό παλάτι της. Η αγαπημένη του Γκέρντα όμως θα σκίσει τα βουνά, θα περάσει θάλασσες και ποταμούς, θα καταφέρει να βρει τον αγαπημένο της Κάι και θα  γυρίσουν πίσω στη φτωχογειτονιά τους. Σ’ αυτή τη μίζερη φτωχογειτονιά, με τις στέγες που στάζουν, και τα σκοτεινά στενά δρομάκια, θα δημιουργηθούν οι εστίες του φωτός! Διότι στο τέλος το πνεύμα και η αρχέτυπη καλοσύνη  της ψυχής νικάει. Νικάει τη φτώχεια, την  αδιαφορία, την απόγνωση, τη ματαιοδοξία, τον  εγωισμό…

Μια ιστορία για τη δύναμη της φιλίας, την σκληρότητα που φέρνει η μοναξιά και τη διαρκή πάλη ανάμεσα στο καλό και το κακό.                                                                                                       

 

MΙΑ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΤΑΞΕΙΣ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ!

ΕΡΜΗΝΕΥΟΥΝ

ΧΑΝΣ ΚΡΙΣΤΙΑΝ ΑΝΤΕΡΣΕΝ: ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΒΑΣΙΛΙΑΣ: ΕΥΘΥΜΗΣ ΜΠΑΛΑΓΙΑΝΝΗΣ

ΒΑΣΙΛΙΣΣΑ: ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ ΚΑΜΝΗ

ΚΑΗ: ΣΤΕΛΙΟΣ ΚΑΡΑΓΕΩΡΓΙΟΥ

ΓΚΕΡΝΤΑ: ΣΜΑΡΩ ΚΕΠΑΠΤΣΟΓΛΟΥ

ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΤΗΣ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΤΣΟΥΔΑΣ

ΦΡΟΥΡΟΣ, ΜΑΓΕΙΡΑΣ: ΣΤΑΥΡΟΣ ΜΠΟΥΤΣΙΚΑΣ

Η ΛΗΣΤΑΡΧΟΣ: ΝΕΦΕΛΗ ΣΙΟΥΦΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΟΣ ΤΗΣ ΒΑΣΙΛΙΣΣΑΣ: ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΣΤΕΦΑΝΟΥΔΑΚΗΣ

 

ΧΟΡΕΥΤΕΣ ΚΛΑΣΙΚΟΥ ΚΑΙ ΜΟΝΤΕΡΝΟΥ ΧΟΡΟΥ

ΣΜΑΡΩ ΚΕΠΑΠΤΣΟΓΛΟΥ

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΤΣΟΥΔΑΣ

ΣΤΑΥΡΟΣ ΜΠΟΥΤΣΙΚΑΣ

ΝΕΦΕΛΗ ΣΙΟΥΦΑ


ΙΣΧΥΟΥΝ ΕΙΔΙΚΕΣ ΤΙΜΕΣ ΓΙΑ ΟΜΑΔΙΚΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ, ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ 6947760225

Το θέατρο Ακροπόλ καλύπτεται από μηχάνημα όζοντος, τεχνολογίας PLASMAWARΕ, η οποία συντρίβει ιούς, βακτήρια και μύκητες σε μοριακό επίπεδο. Η τεχνολογία PLASMA είναι παγκοσμίως ό,τι πιο σύγχρονο υπάρχει στην εξουδετέρωση μικροβίων! Φροντίζουμε τους θεατές μας με τον καλύτερο τρόπο! τους θεατές μας με τον καλύτερο τρόπο!
https://sofikoukouvagia.com/taksidi/
https://www.facebook.com/sofikoukouvagiafamilyentertainment/

Close Menu