AMADEUS MOZART

Το παιδί θαύμα
Τα παιδικά χρόνια μιας ιδιοφυΐας

ΠΡΕΜΙΕΡΑ Σαββατο 3 Νοεμβριου και καθε Σαββατο και Κυριακη

Ένα έργο ύμνο στον Αμαντέους Μότσαρτ 'Ο ΜΙΚΡΟΣ AMADEUS - Tο παιδί θαύμα' παρουσιάζει η παιδική σκηνή του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά σε σκηνοθεσία Ρέινας Σ. Εσκενάζυ και κείμενα του συγγραφέα και μουσικού Μάκη Καραχάλιου.

Στις 18 Σεπτεμβρίου του 1762, η οικογένεια Μότσαρτ επιβιβάζεται σε ένα ποταμόπλοιο  από το Σάλτζμπουργκ με προορισμό την Βιέννη.

Το ταξίδι ξεκινάει και μαζί του η ιστορία του μικρού Αμαντέους.
Ενός παιδιού θαύματος το οποίο αγάπησε τη μουσική, ταύτισε τη ζωή του μαζί της για να γίνει ένας από τους μεγαλύτερους συνθέτες.

Το ταξίδι της ζωής του θα παρακολουθήσουν οι μικροί και μεγάλοι θεατές της παράστασης, η οποία έχει στόχο – όπως σημειώνει η Ρέινα Εσκενάζυ – να γνωρίσουν τα παιδιά κάποια πρώτα ακούσματα κλασσικής μουσικής και να τα συνδυάσουν με την παιδική ξενοιασιά. Για να κατανοήσουν μέσα από την παράσταση ότι μπορεί να συνυπάρξει ο παιδικός αυθορμητισμός και η ανάγκη του παιδιού για παιχνίδι, με την οργάνωση, την μελέτη και τελικά την επιτυχία του στόχου μας. Για να νοιώσουν την ικανοποίηση που μπορεί να προσφέρει στο παιδί η δημιουργία.

Μπροστά στον Αυτοκράτορα Φραγκίσκο Α΄και στην Αυτοκράτειρα Μαρία Θηρεσία, στα ανάκτορα μας μεταφέρει η παράσταση. Εκεί παρακολουθούμε την σχέση του Αμαντέους με την αδελφή του Νανέρλ, μια σχέση ουσιαστικής αγάπης και αδελφικής υποστήριξης.
Η Νανέρλ τον καλύπτει όταν αυτός θέλει να παίξει και τον παροτρύνει να μελετήσει όταν πρέπει. Αλλά ως μεγαλύτερη νοιάζεται για την πορεία του τόσο, που κάνει στην άκρη τα δικά της όνειρα για να προχωρήσει μπροστά ο ταλαντούχος αδελφός της. 

Με φόντο τον γαλάζιο Δούναβη η παράσταση θα μας μεταφέρει την ατμόσφαιρα της εποχής.
Από τα μικρά χωριά της Βιέννης έως τα σαλόνια των παλατιών της μεγαλούπολης, τα παιδιά θα έχουν την δυνατότητα, με την βοήθεια ενός μάγου-ακροβάτη-αφηγητή, να γνωρίσουν καινούργια μέρη και να μεταφερθούν σε μια μακρινή εποχή όπου οι σχέσεις, τα παιχνίδια και ο ελεύθερος χρόνος είχαν μια άλλη πιο ανθρώπινη και τρυφερή υπόσταση. 

Βόλφκανγκ Αμαντέους Μότσαρτ! Ένα παιδί θαύμα που μετά από από 300 σχεδόν χρόνια σφράγισε με τις ουράνιες μελωδίες του τις καρδιές ολόκληρης της ανθρωπότητας

Συντελεστές:
Σκηνοθεσία: ΡέιναΕσκενάζυ
Ιστορική μελέτη, κείμενο & μουσική: Θωμάς Καραχάλιος
Χορογραφία: Μόνικα Κολοκοτρώνη
Κοστούμια σκηνικά: Στέλιος Κουτρούλης
Βοηθός Σκηνοθέτη: Ανδρομάχη Παπαδοπούλου
Κατασκευές: Τόλιας Τούντας

Παίζουν:
Αντώνης Λουδάρος
Δημήτρης Ραφαήλος
Μάνος Παπαδάς
Βαρβάρα Καρά
Ελευθερία Παρασκευά
Κατερίνα Αντζουλάτου
Λία Τσάνα
Ελίνα Γιαννάκη

ΑΠΟ 3 ΝΟΕΜΒΡΙΟY ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ θΕΑΤΡΟ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ώρες – ημέρες παραστάσεων: 
Έναρξη Σάββατο 3 Νοεμβρίου
Παραστάσεις κάθε Σάββατο 14.30 και Κυριακή 11.30 & 14.30
Γενική είσοδος 12€, Ανέργων, Πολυτέκνων, Αμεα, Εκπαιδευτικών 10€, τιμές για σχολεία 7€

Πληροφορίες: www.sofikoukouvagia.com, 210 9213310
Εισιτήρια: viva.gr, artinfo.gr 
Για ομαδικές κρατήσεις επικοινωνήστε 
με τον κ. Μιχάλη Ιακώβου: 210 5767193, 210 5752978, 6974810416
ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΠΕΙΡΑΙΑ

Close Menu